Landeck - Distracţie pe schiuri cu familia!

Landeck se află la o altitudine de 817 m, în Regiunea de Vacanţă TirolWest. Localitatea este înconjurată de sate idilice, forturi şi castele pitoreşti, pe fundalul impresionant al masivului Venet! "Castelul Landeck" care a dat numele oraşului a fost construit pe o stâncă proeminentă deasupra Inn-ului şi veghează şi azi de la înălţime asupra oraşului. De o panoramă de neuitat vă puteţi bucura la Krahberg, la 2.212 m altitudine, unde puteţi să vedeţi până la Zugspitze. Pasionaţii sporturilor de iarnă nu vor duce lipsa de posibilităţi în domeniul schiabil Venet, potrivit de altfel şi pentru familii. Ca oraş plin de viaţă şi cu multe posibilităţi de cumpărături Landeck este de asemenea o destinaţie foarte atractivă de vacanţă.

Puteţi termina ziua liniştit la revenirea de pe pârtii în una din numeroasele refugii tradiţionale. După o masă sănătoasă puteţi comenta şi vă aminti ziua la schi în companie bună şi veselă. Dar nu doar pe munte ci şi în vale vă stau la dispoziţie localuri - restaurante şi cafenele care abia aşteaptă să vă răsfeţe cu specialităţi regionale. Baruri şi pub-uri confortabile sunt o altă modalitate de petrecere a serii, de viaţa de noapte a Landeck puteţi profita până în zori la discoteca "die Burg", în inima oraşului. Dacă ceea ce vă doriţi este continuarea în mişcare vă aşteaptă derdeluşe, patinoare, plimbări cu săniile trase de cai, drumeţii pe zăpadă sau oferte de spa.

Cu skipass-ul "Venet" aveţi acces liber la cei 22 kilometri de pârtii şi 7 instalaţii pe cablu! Pârtiile uşoare sau medii se întind la altitudini între 780 m şi 2.212 m. Partea sudică cu versantele scurte şi pârtiile line este potrivită mai de grabă pentru începători şi cei care nu au mai fost de ceva timp de plăci. Pe partea nordică cu zăpadă sigură veţi găsi pârtiile mai provocante. La coborârea în direcţia Rifenal parcurgeţi 1.250 m şi o diferenţă de altitudine de 1.400 m, dacă zăpada o permite coborârea este posibilă până în vale. În afara pârtiilor se află posibilităţi minunate pentru freerider şi tururi de schi, astfel nici cei cu mai multă experienţă nu se pot plânge de lipsă de activitate! Pe Krahberg la 2.212 m altitudine se află pe lângă restaurantul panoramic şi paradisul pentru copii cu covor fermecat, instalaţie de antrenament şi loc de joacă pentru copii, unde cei mici pot să se familiarizeze cu distracţia pe zăpadă.

Pe toţi fanii schiului fond îi aşteaptă în regiunea Venet o reţea de trasee cu o lungime totală de 22 km cu grad de dificultate medie. Trasee minunate la altitudine mai sus de Fliess în Parcul Natural în Kaunergrat vă aşteaptă plăcere pură. De la Gachenblick pe 1.581 m pornesc chiar 3 trasee. Dintre acestea Hubertusloipe cu 8 km este cea mai lungă. Traseul Bärenbad cu o lungime de 6,7 km şi Harbe cu 2 km sunt potrivite atât pentru stilul clasic cât şi pentru stilul skating şi prezintă o diferenţă de altitudine între 70 şi 160 m cu dificulate.

vezi mai multe

Sejururi din din DE ORIUNDE catre Hotel Mozart, Landeck, Austria