Skipass inclus!
Valmeinier – trei mici văi – distracţie mare!

La simpatica staţiune Valmeinier este uşor de ajuns, este situată chiar între parcurile naţionale de la Ecrins şi Vanoise. Legendar este pasul de la Valloire la Col du Galibier - pasul situat la cea mai mare altitudine din Tour de France. Valmeinier 1500 este un sat pitoresc, cu case de piatră vechi şi tradiţionale. Pe de altă parte Valmeinier 1800 este o staţiune tânără şi modernă, integrată cu mare grijă în peisajul muntos. Clădirile cu mult lemn, în stil Chalet, sunt amplasate în formă de potcoavă în jurul staţiei de vale a instalaţiei de transport pe cablu, în aşa fel încât să puteţi practic ajunge pe schiuri până pe terasele confortabilelor cafenele. În plus vă aşteaptă numeroase restaurante, baruri, 3 cinematografe şi magazine, toate la doar câţiva metri depărtare.

În Valmeinier, accentul este pus mai degrabă pe calitate decât pe dimensiune. Cabanele confortabile sunt ceva mai mici iar bucătăria este mai degrabă tradiţională. După schi numeroase terase şi cafenele vă aşteaptă la Après-Ski, iar seara puteţi alege dintre diverse baruri, restaurante, un cinematograf şi o discotecă. Pe patinoarul în aer liber puteți patina, sau puteți explora natura optând pentru drumețiile de iarnă din jurul satelor în cizme de zăpadă sau - în cadrul unui tur ghidat cu rachete de zăpadă. Pe lângă distracția de pe pârtii, există și o pistă de bowling, o pârtie de săniuș și posibilitatea de a face cățărări pe gheață, care oferă varietate. Şi pentru toţi cei care nu se satură de schi de două ori pe săptămână găsiţi şi nocturnă (în funcţie de condiţiile meteo).

Cu skipass-ul "Valmeinier (Galibier Thabor)" puteţi alege dintre 30 instalaţii pe cablu şi pârtii cu o lungime totală de 160 km. Din cea de-a cincea zonă de schi ca mărime din Savoia fac parte staţiunile Valmenier 1500, Valmeinier 1800 şi Valloire (skipass-ul se poate ridica doar în Valmeinier). Deasupra simpaticului sat de vacanţă Valmeinier se întind la Le Gros Crey, pantele nesfârşite cu pârtii de vis pentru carving pe de-o parte şi fantasticele posibilităţi de schi pe zăpadă adâncă pe cealaltă parte a văii. Pe snowboarderi îi aşteaptă în Crey du Quart, la Valloire, un Snow-Park cu Halfpipe şi o pistă de Boardercross. Altitudinea la care este situat acest domeniu schiabil (70 % este la peste 2000 m) şi cele peste 400 de tunuri de zăpadă garantează practic existenţa zăpezii. Dar domeniul schiabil are multe de oferit și pentru familii. Bucurați-vă de numeroasele obstacole din "Valkid" sau de snowtubing în curbe. Doriți și mai multă varietate? Orelle, situată la doar 18 km de Valmeinier, vă oferă o intrare perfectă în uriașul domeniu schiabil Val Thorens, centrul 3 Vallées. Această excursie în cel mai mare domeniu schiabil conectat din lume merită cu siguranță!

Valmeinier în sine nu are trasee de schi fond. Cu toate acestea, fanii schiului de fond se vor simți în elementul lor în satul Valloire, aflat la 16 km distanță, unde aveți la dispoziție gratuit un total de 17,5 km de pârtii (de la achiziționarea unui skipass de 6 zile, v. informațiile de la fața locului). Deasupra satului Valloire, o frumoasă pârtie de schi fond duce printr-o vale ușor ascendentă până la un mic aerodrom. Un alt traseu începe de cealaltă parte a Valloire și duce, parțial în urcare, spre Valmeinier și ajunge până la Les 3 Croix. Chiar dacă rețeaua nu este prea mare - frumusețea împrejurimilor vă va inspira!

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Résidence Le Thabor, Valmeinier, Franta

Verifica tarife si disponibilitate