Exotic beach
Exotic beach

Thailanda

Thailanda este o țară cu o cultură uimitoare. Ruinele antice, palatele magnifice, natura tropicală și istoria plină de evenimente nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Mentalitatea localnicilor adaugă doar farmec special țării. Thaisii apreciază mai ales capacitatea de a se bucura de viață. În ultimele decenii, Thailanda a devenit o destinație favorită pentru turiștii ruși datorită climatului său cald, a mării transparente și a numeroaselor plaje cu nisip alb. Găsiți un loc perfect pentru vacanța dvs. folosind ratingul nostru pentru cele mai bune plaje din Thailanda.

view details

Exotic beach
Exotic beach

Specialitatile traditionale locale

Thailanda are una dintre cele mai mari bucătării din lume, rivalizând cu China și India în varietatea și complexitatea sa uimitoare. Pentru mulți, gustul curriculelor thailandeze - paste aromatizate cu ierburi, mirodenii și rădăcinoase - este gustul care defineîte Asia de sud-est.


În realitate, bucătăria thailandeză este o fuziune a tradițiilor tribale din nordul îndepărtat și aromele din comerțul cu mirodenii, care au ajuns în țară prin porturile din sud.


Baza oricărui fel de mâncare thailandeză este orezul - orezul parfumat cu iasomie este cel mai frecvent – și se servește ca un contrapunct răcoros la aromele fierbinți de curry thailandez și cartofi prăjiți. Nu toate felurile de mâncaruri thailandeze sunt picante, dar majoritatea sunt - localnicii spun că ceva dulce va stinge căldura!


Printre mâncărurile gustoase, băuturile din liniștita Thailanda sunt minunate și viu colorate. Țara este cunoscută pentru clima umedă și caldă, de aceea multe dintre băuturile thailandeze sunt înghețate. Băuturile thailandeze vin în culori exotice, temperaturi și arome diferite, și, fără îndoială, au un gust fabulos. Cu sau fără alcool, papilele tale gustative vor fi multumite cand le vei bea! Aici poți vedea o listă cu mâncăruri si băuturi tradiționale pe care ar trebui să le încerci în timpul vizitei tale în această țară nemaipomenită.


Specialități traditionale:

Tom yam: O supă fierbinte si acrisoară, preparată cu frunze de lămai de caffir, galangal, lemongrass, chilli și suc de lămâi verzi, plus creveți sau carne de pui.


Kaeng khiao wan: Faimosul curry verde din Thailanda, pe bază de lapte de nucă de cocos, sos de pește și o pastă de curry făcută din ardei iute, ceapă, ghimbir și lemongrass.


Gang pet: Un curry fierbinte cu lapte de nucă de cocos, ierburi, usturoi, chilli, pastă de creveți, coriandru și condimente.


Som tam: Salată de papaya verde, pisată cu fasole verde, creveți uscați și alune într-un suc de lămâie verde, chilli și sos de zahăr din palmier.


Pad Thai: Fidea cu orez, servită cu creveți sau pui, si împodobită cu arahide.


Satay: Un fel de mancare inspirat din Malaezia, făcut din carne de pui la grătar, servită cu arahide, şalotă si cremă de zahăr de palmier.


Kaeng phanaeng: Un curry nepiperat, din nucă de cocos cu o pastă de curry, inclusiv mirodenii prăjite, carne de vită, de pui sau de porc.


Pad Kaphrao: Carne de pui, vită, porc sau creveți, prăjite cu o cantitate mare de ardei iute, busuioc Thai și usturoi.


Kaeng massaman: Un curry thailandez nepiperat, cu anason, scorțișoară, cuișoare, cartofi și carne de vită sau de miel, inspirat din bucătăria Indiană și Persană.


Mekhong: Whisky thailandez, de obicei servit cu Coca-Cola și gheață
Sam Song: Cel mai popular rom din Thailanda.


Cha yen: Ceai thailandez cu gheață, făcut din ceai crescut local, zahăr și lapte.


Singha: Cea mai buna bere locală din Thailanda

Lapte de nucă de cocos: Servit direct din coajă, în timpul sezonului de recoltare.


Tailandezii preferă să gătească toate felurile de mâncare simultan, în loc să le facă separat. Restaurantele turistice tind să micșoreze cantitatea de ardei iute pentru gusturile occidentale, dar restaurantele locale nu fac asta.


Bacşişul:
Cele mai multe hoteluri și restaurante vor adăuga taxa de servire de 10% și o taxă guvernamentală de 7% la nota de plată. Un bacşiş de aproximativ 10% este potrivit daca ai avut parte de o servire bună.

view details

Search engine title
×
Exotic beach
Exotic beach

Shopping

Ei bine înțeles în cele mai bune centre comerciale ale subiectului în Thailanda și a studiat în mod individual, fiecare dintre ele, mulți turiști se întreabă: „Și ce să cumpere între o mare varietate mare de produse de bază“ Nu este surprinzator, gama de produse thailandeze pot afecta fiecare dintre noi. Și pentru cititorii noștri pentru a face mai ușor de navigat în timp ce la cumpărături, suntem în această secțiune se va concentra pe produsele de bază populare pe teritoriul acestui stat minunat. Ei bine, să mergem!

Cererea mare în Thailanda utilizează pietre prețioase - safire sau rubine. Faptul este că prețul pentru bijuterii este mult mai mic decât în
​​alte țări, iar calitatea producției este de multe ori mai bună. Mătasea thailandeză este niș
a de aur a țării. Cel mai mare profit pentru Thailanda este exportul de mătase locală. Nu numai că este realizată minunat, este apreciată și în întreaga lume. Puteți cumpăra ieftin mătase thailandeză numai în țară, păstrați-o în minte.

Suvenirurile fac parte integrantă din toți turiștii. Nici o călătorie nu se face fără să cumpere nimic pentru memorie. Deci, să cumpărați suveniruri este cel mai bun în Changmai. Aici este o gamă largă de diferite vestiare la prețuri scăzute. După cum arată practica, călătorii cumpără în principal obiecte din argint, bronz sau cupru. De asemenea, pe piețele din Thailanda găsiți diverse suveniruri din ceramică, lemn sau porțelan sub formă de figuri ale divinității și idolilor locali.

Toți vizitatorii trebuie să țină seama de faptul că în Thailanda, impozitul pe toate produsele este de 7% din costul bunurilor sau serviciilor. Orice turist poate să-și întoarcă banii de bani, dat de trezoreria țării, la graniță. Din nefericire, această regulă nu se aplică achizițiilor efectuate pe piețele locale, deoarece sistemul fără taxe implică rambursări pentru achiziții în centre și magazine comerciale specializate. În care, la momentul cumpărării este unul dintre angajații companiei se pregătește pentru tine formularul corespunzător în specializate cameră marcate ca regulă, Rambursați autocolant TVA.

view details