Exotic beach
Exotic beach

Sri Lanka

Vacanțele în Sri Lanka sunt o combinație de plaje superbe ca și cum ar fi coborât din cărți poștale, mâncare delicioasă, moștenire istorică și soarele blând. Un stil de viață liniștit, sporturi extreme, floră și faună uimitoare sunt potrivite pentru orice categorie de turiști. Coastele nesfârșite de nisip pur, care se transformă ușor în suprafața apei, nu au lăsat încă pe nimeni indiferent. Ai nevoie să găsești zona de plajă și stațiune potrivită în Sri Lanka? Vedeți clasamentul nostru cu cele mai renumite și populare plaje ale insulei.

view details

Exotic beach
Exotic beach

Specialitatile traditionale locale

1. Asmi - Magia laptelui și scorțișoarei

2. Gotu Kola Mallum Sambola - Păstrăvul verde cu nucă de cocos

3. Polos - o mâncăruri picante de jackfruit

4. Parippu - Lentila picanta

5. Wambatu Moju - o prăjitură de vinete

6. Peste Ambul Thiyal - o pată de pește de vapori

7. Kottu - Sri Lankas Hamburger

8. Kukul Mas Curry - o curry cu aromă

9. Lamprais - Carne marinată în sos Sambal de chili

10. Sri Lankan Hoppers - Blinele pentru micul dejun

11. Kiribath - Combo gustoasă de orez și lapte de nucă de cocos

12. Lemn de lemn - un fruct din Asia de Sud

view details

Sri Lanka
×
Exotic beach
Exotic beach

Obiective de vizitat

Ratnapura (Orasul pietrelor pretioase ratna - pietre pretioase, pura - oras) se gaseste la circa 100 km sud est de Colombo - capitala tarii. Zona este renumita nu doar pentru extractia pietrelor pretioase - in principal rubine si safire cat si datorita plantatiilor de pomi tropicali, de ceai si de arbori de latex.

Giritale este un oras din districtul Polonnaruwa si este o locatie cunoscuta datorita legaturii stranse cu Polonnaruwa, o capitala antica a tarii.

Colombo, capitala economica a Sri Lankai si principal centru cultural, este un oras plin de viata, unde vizitatorii vor fi incantati de multitudinea si diversitatea atractiilor. Orasul este situat pe coasta de vest a insulei la circa 10 km de Sri Jayawardenapura Kotte, urbe in care se gaseste resedinta Parlamentului din Sri Lanka.

Matale-Situat la circa 26 km de Kandy, in zona muntoasa Knuckles, Matale (Maathale) este prin traditie legat de revoltele impotriva colonialismului britanic, dar si prin faptul ca la biserica din proximitatea Fortului McDowall a avut loc un serviciu divin legat de incoronarea Regelui George al V-lea. In Matale a aparut si prima carte de istorie tiparita, intitulata "Aithihaasika matale". Una dintre cele mai vizitate atractii ale zonei este Gradina mirodeniilor.

Mihintale este cunoscut ca locul unde a luat nastere budismul in Sri Lanka. Conform legendei, la Mihintale, misionarul indian Mahinda l-a intalnit si l-a convertit pe regele Devanampiyatissa, stabilind budismul ca religie de stat a insulei. Budismul a fost imediat imbratisat cu fervoare de catre oamenii sinhalezi si a devenit curand stabilit ferm pe insula. De atunci, Mihintale a fost asociat cu cea mai timpurie introducere a budismului in Sri Lanka.

Sinharaja este un parc national si o importanta zona pentru observarea biodiversitatatii in Sri Lanka, desemnat de UNESCO drept Rezervatie a Biosferei si Patrimoniu Mondial. Rezervatia se intinde pe numai 21 km de la est la vest si pe aproximativ 7 km de la nord la sud, dar este o reprezentativa pentru specii endemice de copaci, insecte, amfibieni, reptile, pasari si mamifere.

Sigiriya gazduieste o adevarata minune a lumii, unul dintre cele mai frumoase situri UNESCO - orasul antic in mijlocul caruia se inalta Fortareata de Piatra. Construit de catre regele Kashyapa, dupa ce a uzurpat tronul, drept capitala unde sa se apere de atacurile fratelui sau, orasul se lauda cu unul dintre cele mai dezvoltate planuri urbanistice din istoria antica.

view details

Exotic beach
Exotic beach

Cele mai bune plaje din Sri Lanka

Unawatuna este considerată a fi cea mai bună plajă din Sri Lanka. Discovery Channel a numit-o cea mai bună plajă din lume. Laguna este situată la aproximativ 5 km distanță de vechiul fort sudic Galle. Puteți combina cu ușurință sesiuni de relaxare pe plajă cu vizite la numeroasele atracții.

Mirissa este o bijuterie a coastei de sud a Sri Lanka. Este situat într-un sat mic între Galle și Matara. 600 de metri de țărm, în formă de semilună și acoperit cu nisip roz deschis, în jurul oceanului, unde ajung surferii din întreaga lume.

Dickwella este atât o mică localitate, cât și o plajă din sudul Sri Lanka. Tangalle și Matara sunt situate în apropiere, motiv pentru care Dickwella este atribuită ambelor orașe. Adevărul este că Dickwella este o stațiune autosuficientă, cu o plajă frumoasă în care pescuitul și comerțul prosperă.

Hikkaduwa este una dintre cele mai populare stațiuni situate la aproximativ 100 km distanță de capitala țării. A devenit popular datorită infrastructurii sale relativ bine dezvoltate, rezervelor bogate de corali și păsări și condițiilor perfecte pentru scufundări și navigare.

Koggala, o stațiune plină de culoare, se află la doar 20 de minute de Galle din apropiere. Infrastructura subdezvoltată îi atrage pe cei cărora le place o vacanță departe de civilizație. Această plajă, cu o lungime de peste 3 km, devine din ce în ce mai populară printre cei cărora le place să stea pe plajă și sportivii cu certificare PADI.

view details