Debordand de exotism, cultura creola si peisaje de vis, paradisul tropical Seychelles este ferit de actiunea ciclonilor, ceea ce face din aceasta destinatie sa fie perfecta pe tot parcursul anului. Padurile tropicale de culoarea smaraldului si a apelor de un albastru pur, fac din acest loc un taram de basm, de o frumusete aparte, unde intalnesti specii rare de flora si fauna, corali si plaje cu cel mai fin nisipul alb.
Aici ai ocazia sa vezi cel mai mare atol de corali din lume, cu peste 1000 de specii inregistrate
Aldabra insule de granit ce rasar din ocean si ascund in interior plante endemice si pasari unice; cea mai mare populatie de testoase gigant si palmieri “coco de mer” (monument UNESCO), care ajung pana la 30m inaltime, iar nuca lor cantareste pana la 20kg (cea mai mare nuca de pe pamant)
Seychelles este un loc unic!
view details
Pestele e la mare cautare in Seychelles, gatit in fel si chip. Insa cel mai adesea se gateste simplu, pe gratar, cu putin usturoi, ghimbir si chilli. De incercat neaparat barracuda sau bibanul de mare (red snapper) gatit in acest fel.
In materie de curry, cel mai popular fel de mancare este coconut fish curry, o nebunie!
Chatini requin este de asemenea un fel de mancare traditional, foarte apreciat in Seychelles. Carne de rechin fiarta si apoi tocata marunt, amestecata cu un sos facut din fructe si legume prajite in ulei. Se serveste de obicei cu orez, dar si cu linte.
Si cum era de asteptat, Seychelles are solutii si pentru vegetarieni! Supa tectec este una dintre ele, o supa de rosii (sau dovleac uneori) cu scoici delicioase, aromate cu ghimbir si usturoi.
Nici bouillon bréde nu e mai putin cunoscuta, desi sa fim sinceri… o supa de spanac nu e tocmai cea mai gustoasa alegere atunci cand vorbim despre bucataria creola (si asta o spune un vegetarian care ar manca spanac dimineata, la pranz si seara!)
Dhal-ul este un fel de mancare vegetarian, specific si altor tari din Asia, nu doar insulelor Seychelles. De fapt si de drept, la origini este specific Indiei si datorita influentelor indiene a devenit foarte popular in Seychelles. Poate fi facut din fasole, naut sau linte si se serveste de cele mai multe ori cu orez. Bineinteles, exista o multime de variatiuni de retete, in functie de condimentele adaugate. In general insa, cel mai popular este dhal-ul picant.
Patratan Village Hotel (La Digue) 3*
Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino (Mahe) 4*
Avani Seychelles Barbarons Resort & Spa (Mahe) 4*
Savoy Resort& Spa (Mahe) 5*
Carana Beach 4*
Kempinski Seychelles Resort 5*
Doubletree by Hilton Seychelles Alamanda Resort
Coral Strand 4*