Exotic beach
Exotic beach

Capul Verde

Capul Verde - un arhipelag cu o natură unică și hoteluri confortabile, oferind condiții excelente pentru o vacanță pe plajă, windsurfing, parasailing, pescuit sportiv și iahturi. Plajele sale largi de nisip sunt accesibile tuturor celor care vin și, de regulă, nu sunt aglomerate de vizitatori, iar carnavalurile și festivalurile locale sunt cele mai colorate din Africa. Recifele și grotele, rămășițele navelor scufundate, care au devenit un paradis al vieții marine, vor fi interesante pentru toți iubitorii de scufundări. Pentru a vă asigura o vacanță de neuitat în Capul Verde, ar trebui să vă familiarizați cu evaluarea celor mai bune plaje din țară.

view details

Exotic beach
Exotic beach

Specialitati traditionale locale

Posibilități de restaurare variază de la o insulă și un sat la altul . În orașe precum Praia, Mindo sau São Felipe, în Santa Maria, puteți găsi tot felul de restaurante (inclusiv unele specialități străine) și mâncați în orice moment. Dar la Boa Vista sau Maio, de exemplu, este adesea necesar să se comunice mesele în avans.

Cachupa este vasul național. Comparabilă cu Feijoada braziliană, este un fel de tocană de porumb și fasole neagră, care este refuzat în funcție de ingredientele disponibile: carne, ton sau legume. Ea este foarte populară dimineața, revenită cu ceapă și ouă pe vas (Cachupa Guisado).

Alte feluri de mâncare tradiționale Capvedian (XEREM, CUSCUS, DJAGACIDA) sunt rezervate pentru mese de petrecere și nu sunt servite în restaurante. Suntem mai predispuși să le gustăm pe insula Santiago.

Noi găsim aproape pretutindeni Churrasco (carne la grătar, de obicei pui). Cu Garupa (Grouperul), atomul (tonul), servit în toate formele sale, este cel mai răspândit pește și este suculent (inclusiv tonul de cutie!).

Puteți uneori să mâncați rechin și fluent din homar și alte produse ale mării (Octopus, creveți, percebges, Cizzed …).

La fel ca în Portugalia, mâncărurile sunt în general însoțite de orez, din cartofi prăjiți și salată, Uneori de yam și cartof dulce.

În cele din urmă, când apare ocazia, putem împărtăși Tiebou Diene sau Mafé des Senegalese. O alternativă bună la cachupa, mult mai picant, cu toate acestea – cele câteva fructe și legume provin de la Santiago și Santo Antão: roșii, castraveți, varză, mere, banane, papayas, guav sau mango în funcție de sezon.

În desert, specialitatea este goală de brânză (Quejo Pudim) preparată cu brânză de capră realizată pe insulele de Fogo și Santo Antão.

view details

Capul Verde
×
Exotic beach
Exotic beach

Obiective de vizitat

Insula Santo Antao-o insula in care piscurile verzi inaltate si craterele fertile intalnesc orase cocotate pe stanci, Santo Antao ofera o noua aventura la fiecare paas. Desi pare lumi departare de nisipurile aurii din Sal sau Boa Vista, Santo Antao ofera turistilor posibilitatea de explora si a face drumetii intr-un loc relativ neatins de turism.

Insula Sal este o insula de origine vulcanica; capitala insulei este Espargos a carui denumire vine din limba portugheza, de la cuvantul sare, aici existand amenajate bazine de evaporare si colectare a sarii. Sal are un statut climatic deosebit cu 350 de zile insorite, temperaturile fiind imblanzite de curentii de aer veniti din nord - est; sezonul ploios dureaza din iulie si pana in octombrie, insa precipitatiile sunt nesemnificative. Vremea este placuta si adecvata pentru calatorii pe tot parcursul anului, in februarie si martie este perioada carnavalurilor.

Santa Maria-Vechiul oras pescaresc Santa Maria se afla in zona cea mai sudica a Insulei Sal si este al treilea oras ca marime din Cape Verde. Santa Maria se gaseste la circa 15 km de Aeroportul International Amilcar Cabral si este punctul terminus al soselei ce strabate insula pana in nord la Espargos. Santa Maria a fost fondat in 1835 si a fost pentru o buna perioada de timp un important producator si furnizor de sare.

Sao Vicente - una dintre insulele arhipelagului Capului Verde este situata intre insulele Santo Antao si Santa Luiza. Mindelo este principala localitate a insulei si este apreciata a fi si centrul cultural al arhipelagului. Insula beneficiaza de un climat special cu temperaturi medii anuale de 23grade C si temperatura apei marii de circa 25gradeC. Zona sud - vestica a insulei este un paradis pentru surferi, iar in nord - estul insulei se gaseste una dintre plajele recomandate tuturor varstelor. Mindelo este localitatea natala a renumitei cantarete Cesaria Evora. Deasemeni in Sao Vicente are loc cel mai spectaculos carnaval din arhipelag.

view details

Exotic beach
Exotic beach

Cele mai bune plaje din Capul Verde

Sal-Această plajă este atractivă pentru turiști pentru plajele sale albe, nisipoase și apele pure ale oceanului, în care este posibil să vezi fundul după câțiva metri. Mai mult, această insulă este considerată una dintre cele mai atractive pentru turiști din întregul Cap Verde - aici priveliștile magnifice sunt combinate cu un nivel decent de infrastructură.

Boavista-Plaja Santa Monica (Santa Mónica) este considerată una dintre cele mai populare pe insula Boavista (Boavista) prin drepturi, deținută de statul Capului Verde (coasta de vest a Africii). Trebuie remarcat faptul că principalul avantaj al acestei plaje este apropierea de orașul Sal Rey - singurul bastion al civilizației de pe această insulă.

Plaja Sau Pedro de pe insula Sau Vicente poate fi recomandată celor care se bucură de odihnă activă și de numeroase activități chiar pe plajă. Primul lucru, care atrage atenția, este taxa de intrare pe plajă. Costă câțiva euro. Dar pe plajă există un duș și un mic bar. Mulți turiști interni vor spune că barul de pe plajă este exact ceea ce au visat, dar este puțin probabil ca familiilor cu copii să le placă totul.

view details