Indonezia este situată pe un grup uimitor de arhipelaguri. Unele insule sunt complet nelocuite, în timp ce altele, dimpotrivă, sunt echipate în mod ideal pentru recreere. Indonezia - este o întindere impecabilă de apă, plaje curate, un paradis al palmierilor și un nivel ridicat de servicii pentru oaspeții străini. Se pare că fiecare rezident contribuie la industria turistică a Indoneziei; prin urmare, pe insule domnește o atmosferă cu adevărat strălucitoare și prietenoasă. Dacă marea, soarele și nisipul sunt tot ceea ce căutați, suntem gata să vă oferim ratingul celor mai bune plaje din Indonezia.
view details
1. SATAY (FRIGARUI)
In restul Indoneziei vei gasi peste tot reteta clasica de Satay: bucatele de carne pe o frigaruie, alaturi de un sos picant. Din fericire, localnicii din Bali au gasit o abordare si mai delicioasa: carnea este tocata si condimentata cu fulgi de cocos si bumbu (un amestec de condimente specific indonezian), modelata in bucatele si pusa pe betisoare aromate cu lemongrass, apoi facuta pe gratare cu carbuni fierbinti. Este servita alaturi de o pasta de creveti sau un sos de arahide.
2. BETUTU (RATA/PUI GATITE INCET)
Betutu este unul din preparatele preferate ale balinezilor: rata sau pui intreg, umplute cu condimente specifice, invelite in frunze si scoarta de bananier, puse intr-un cuptor cu carbuni pentru 6-7 ore. Rezultatul este o carne frageda, care se desprinde usor de pe os si pe care o poti manca alaturi de legume sau orez alb.
3. NASI AYAM SI NASI CAMPUR (OREZ CU PUI)
La fel ca si in cazul frigaruilor Satay, balinezii au adaptat reteta orezului cu pui si o servesc in multe restaurante de pe cuprinsul insulei. Servit alaturi de bucati de babi guling (purcelus) sau betutu (rata sau pui gatite la abur), impreuna cu legume mixte si sos picant, orezul este invaluit de arome.
4. TAHU (TOFU)
Fie ca vrei un snack rapid sau sa acompaniezi o masa mai ampla, tahu (tofu) poate lua multe forme: pachetele de primavara alaturi de un sos aromat, intr-un curry cu pui si orez sau chiar prajit, pe gratar si in panada. Este folosit si ca garnitura la supe si preparate din carne, completand aroma preparatelor.
5. IKAN BAKAR (PESTE PE GRATAR) IN STILUL JIMBARAN
In timp ce soarele apune peste mare, o plimbare pe faleza te aduce mai aproape de o gustare minunata: peste snapper pe gratar. Servit alaturi de un sos dulce picant de rosii cu chili, ikan bakar este preparatul ideal cu care sa inchei o zi frumoasa.
Insula Borneo-cotata ca a treia insula ca marime dupa Groenlanda si Noua Guinee, Borneo este impartita administrativ de Indonezia (73%), Malaezia (26%) si Brunei (1%). Situata la nord de Marea Java si Stramtoarea Karimata, Borneo are in partea de nord Marea Chinei de Sud, in nord - est Marea Sulu, iar in est Marea Celebes si Stramtoarea Makassar.
Gili Trawangan-Labuan Bajo este un mic port pescaresc situat pe Insula Flores din Arhipelagul Indonezian si este centru turistic al zonei si punct de plecare in explorarea unor atractii turistice importante precum Insula Rinca, Parcul National Komodo si Insula Bidadari. Primele doua regiuni sunt cunoscute pentru faptul ca reprezinta habitatul natural al celebrei soparle uriase denumite Dragonul de Komodo (Varanus komodoensis). Astfel orasul a devenit un important punct de tranzit pentru turistii veniti aici si si-a dezvoltat o infrastructura adecvata.
Jakarta-Capitala Indoneziei - Jakarta, situata in nord vestul Insulei Java, la varsarea Fluviului Liwung in Golful Jakarta este principalul centru politic, administrativ, comercial, financiar, industrial si cultural al tarii. Fondat intre 1619 - 1621 cu numele de Batavia
Bandung- situat la 180 km sud est de Jakarta este capitala Provinciei Java de Vest, al treilea oras ca marime al Indoneziei si a doua zona metropolitana a tarii.
Tangkahan este o mica localitate la granita Parcului National Gunung Leuser din Sumatra de Nord, neatinsa de turismul de masa. Tangkahan este specializat în activități de ecoturism precum trekking în junglă și safari cu elefanti. Este locul perfect pentru a cunoaste Sumatra autentica, elefantii, jungla și raurile curate fiind atractii evidente.
Mt. Bromo-Situat in Java de Est, foarte popular in randul localnicilor si al turistilor, vulcanul activ Bromo (2.329 m) este usor de recunoscut datorita conului sau vulcanic cu un imens crater - Caldarea Tengger cu un diametru de circa 10 km ce scoate nori de fum sulfuros; conul este inconjurat de un brau de cenusa vulcanica numit Pasir Laut. Intregul ansamblu vulcanic contrasteaza cu vaile si pantele de la baza muntelui ce abunda in vegetatie luxurianta. Arealul zonei este locuit de etnicii tenger care se considera descendenti Majapahit. Bromo este unul dintre cei mai accesibili vulcani activi din Java.
Plaja Derawan-este situată într-un climat paradisic cu adevărat din estul Kalimantanului, cu o mare diversitate biologică. Insula Derawan este populară datorită frumuseții subacvatice. Adâncimea la care turiștii pot privi plaja fără a recurge la ajutorul vreunui echipament este de aproximativ 20 m.
Plaja Nusa Dua-este o stațiune, care este adesea numită „cea mai bună”. Include nu numai plaja în sine, ci și un complex de clădiri de elită: hoteluri, restaurante, centre comerciale, spa și teren de golf. Aerul este literalmente saturat de atmosfera costurilor ridicate și a serviciilor de primă clasă. Astfel, teritoriul plajei este cea mai bună zonă pentru restul.
Pink Beach-este una dintre puținele plaje „roz” Tangsi, care se află în partea de sud-est a insulei indoneziene Lombok. Datorită distanței și a intrării incomode, această parte a țărmului este neatinsă de turismul de masă. Deocamdată este un loc de recreere pentru o escapadă de weekend cu o frumusețe unică și ape limpezi și cristaline.
Plaja Sanur este cea mai bună plajă din Bali pentru familiile cu copii. Este situat în estul Bali și este considerat a fi cel mai liniștit loc, în comparație cu alte plaje din Indonezia. Aceasta este alternativa minunată pentru cei care preferă o distracție relaxantă și senină și, în locul unui apus de soare pitoresc, alege o zori excelentă.