Oferte Albania

Exotic beach
Exotic beach

Albania

Albania (Shkiperia, sau Tara Vulturilor, in albaneza) se afla in vestul Peninsulei Balcanice, la Marea Adriatica. Se invecineaza la nord-vest cu Muntenegru, cu Republica Macedonia la est si cu Grecia, la sud-est. La nord-est se afla Kosovo, teritoriu sarbesc. 96% din populatia tarii este de etnie albaneza, restul fiind reprezentat de greci, slavi macedoneni, aromani – desi oficial, numarul acestora nu depaseste 992 de persoane.

Albania pare uneori un colt uitat al Europei. Si asta e intr-adevar pacat. Aceasta destinatie are multe de oferit, de la orase istorice la impunatoare lanturi montane si plaje neatinse.

Riviera albaneza are unele dintre cele mai bune intinderi de coasta din Europa. Aceste tarmuri nisipoase acopera ape cristaline care ar putea rivaliza intr-un concurs de frumusete cu plajele din Italia, Grecia sau Croatia. Cele mai bune plaje de pe Riviera sunt Drymades, cu apa limpede, muzica live si baruri pe plaja, si Ksamil, care face parte din Parcul National Butrint. Cu toate acestea, veti gasi intinderi sublime de nisip de-a lungul coastei. Plaja Palasa, inconjurata de stânci si dealuri verzi, este, de asemenea, un loc minunat pentru relaxare, la fel ca si plaja Dhermi, care are o atmosfera de petrecere.

view details

Exotic beach
Exotic beach

Specialitatile traditionale locale

Byrek-cea mai faimoasă mâncare din Albania (și din restul Balcanilor) este byrek, o plăcintă sărată gustoasă, făcută cu produse de patiserie filo.

Tavë Kosi-o alta nu-dor de mancare pentru a incerca in Albania este Tavë Kosi, una dintre cele mai iubite feluri de mancare de catre localnici.

Specia me gjize este una dintre cele mai colorate și gustoase alimente ale țării, făcută cu ardei galben, portocaliu, verde și roșu, umplute cu orez, brânză de vaci și mirodenii înainte de a fi coapte în cuptor.

Kaçkavall este o brânză tipică folosită în sudul Balcanilor, precum și în sudul Italiei. Este o brânză galbenă sarată, de obicei servită ca un entrée în restaurante. Meniurile oferă diverse opțiuni, cum ar fi salata kaçkavall și kaçkavall coapte, dar cel mai bun este prăjit kaçkavall, una dintre cele mai delicioase feluri de mâncare din regiune.

Trilece-un alt tort excelent cunoscut în Albania este trilețul. Cuvântul vine din spaniolă și înseamnă "prăjitura făcută cu trei lapte"; într-adevăr, trilețul este preparat cu lapte, smântână și lapte concentrat.

Qofte, sau chiftele la grătar, este una dintre cele mai populare feluri de mâncare din Albania. În general, qofte sunt condimentate cu condimente și menta și servite cu ceapă și salată crudă.

view details

Exotic beach
Exotic beach

Shopping

Qilim- este un covor tradițional albanez și este unul dintre cele mai bune suveniruri. Pentru covoare realizate manual, vizitați vechiul bazar din Kruja, cel mai important oraș istoric din țară, care este la aproximativ o oră de la Tirana.

Picturi răcoritoare-Iubitorii de artă se vor bucura de lucrările multora dintre noii artiști contemporani și pictori, care își prezintă lucrările în frumoasele galerii de artă din capitala Tirana.

Raki într-o sticlă de lemn-Albania este cunoscută pentru a produce raki excelent, grappa tradițională găsită pe întregul Peninsul Balcanic. Clienții pot cumpăra lichiorul în sticle frumoase din lemn care sunt vândute pretutindeni de la piețele tradiționale până la magazinele. Sticlele au costat numai câteva euro și au adesea sculpturi de diverse motive tradiționale, cum ar fi drapelul albanez.

Skånderbeu Cognac este una dintre cele mai renumite băuturi alcoolice din țară. Marca este cunoscută în întreaga lume, iar lichiorul este disponibil în diferite dimensiuni ale sticlelor, deci ridicați cel care este potrivit pentru dvs., dar nu lăsați fără ea.

view details

Albania
×
Exotic beach
Exotic beach

Obiective de vizitat

Berat - orașul celor o mie de ferestre-ste un oraș din centrul Albaniei de sud și capitala regiunii cu acelaşi nume. Are ieșire la râul Osun şi este perfect situat la marginea munţilor Tomorri.

Apollonia-este un oraș vechi colonie greacă și fostă episcopie din Iliria, situat pe malul drept al râului Aous (Vjosa actuală). Ruinele sale, situate în regiunea Fier, lângă satul Pojani (Polina) sunt în continuare impresionante și spun povestea gloriei originale.

Durrës-este un oraș în partea de vest a Albaniei și cel mai important port din țară. Durres este unul dintre centrele turistice ale țării și, în afară de cultură și istorie, te mai poți bucura aici de plajele minunate. Este al doilea oraş ca mărime din Albania.

Gjirokastra - orașul pietrelor sau ”Sighişoara Albaniei”-este un oraș situat în partea sudică a Albaniei. Centrul istoric al localității a fost inclus în anul 2005 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Motivul este stilul său arhitectural unic pe care majoritatea clădirilor îl afișează.Principala caracteristică a oraşului Gjirokastra este utilizarea intensivă a pietrei în construirea caselor care arată ca niște fortărețe mici și străzile pietruite care duc la Bazar.

Izvorul Blue Eye - cea mai limpede apă -cunoscut și sub denumirea de Syri i Kalter, este un izvor natural în pădurea Albaniei, care se află între Saranda și Gjirokastra. Face parte dintr-un parc național și o plimbare aici reprezintă o pauză de oraș și un prilej bun pentru a aprecia peisajele naturale ale țării.

Vermosh- este o frumoasă zonă naturală situată la 95 km de Shkodra, lângă granița muntenegreană.

Lacul Ohrid-este unul dintre cele mai adânci și mai vechi lacuri din Europa și unul dintre cele mai frumoase. Acesta traversează graniţa muntoasă dintre sud-vestul Macedoniei şi estul Albaniei.

Benja Thermal Bath-situate în apropiere de Girokastra şi la 13 km de oraşul Përmet, sunt foarte autentice și atrag un număr mare de vizitatori pe tot parcursul anului.

Capul Rodon sau Capul Skanderbeg-este o zonă de o frumusețe naturală remarcabilă și care oferă relaxare, cu castele și biserici infuzate cu istorii fascinante.

Peninsula Karaburun-singurul parc maritim din Albania se întinde peste Golful Vlora. Este o rezervație naturală spectaculoasă renumită la nivel internațional pentru golfurile intime.

Butrint-este un oraș grec vechi de 2.500 de ani din Albania, situat într-o zonă deluroasă și împădurită, la sud de orașul Saranda, în apropiere de granița cu Grecia.

 

view details

Exotic beach
Exotic beach

Cele mai bune plaje din Albania

Dhermi-este o plajă albaneză de înaltă calitate din sudul țării. Este situat în același oraș din Riviera Albaneză, pe malul Mării Ionice. Este o plajă populară printre elitele Albaniei și Mediteranei.

Saranda-este o faimoasă plajă din sudul Albaniei, situată lângă Himare, pe malul Mării Ionice.

Plaja populară Ksamil-este vârful liniștitului Riviera albaneză sudică într-un golf confortabil. Acesta este situat pe teritoriul cu același nume mic oraș de lângă Saranda, spălat de Marea Ionică.

Himare-este o plajă liniștită pentru familii. Este situat în provincia orașului cu același nume, pe coasta Mării Ionice, într-un sat aparținând Riviera Albaneze.

Borsh-este una dintre cele mai pitorești stațiuni din Riviera Albaneză. Se află pe teritoriul satului cu același nume, unde există mai multe fabrici care produc ulei de măsline. Există multe cascade cu apă curată lângă țărm. Plaja este frumoasă, mare, cu nisip și pietriș. Există zone sălbatice și bine întreținute.

 

view details